Me Myself and I

Me, My-self & I

Me, myself and I

Een coach wat een onzin hebben mensen wel eens tegen mij gezegd. Of jeetje…alweer een coach…ze groeien de grond uit. Daar ben ik het mee eens. Natuurlijk zit er duidelijk verschil in wat bij je past. En lang niet iedereen vind ik goed genoeg, maar coaching is daarom wel hard nodig! Waarom ik het nodig vind? Dat wil ik je graag vertellen.

Ik vind dat iedereen recht heeft om iemand in het leven te hebben die jou helpt in de richting waar jij graag naartoe zou willen gaan. Ieder mens loopt wel eens vast of weet heel even niet wat te doen. Dan een belangrijke…het is zo duur, dat ga ik niet betalen of dat kan ik niet betalen. Vroeger dacht ik er net zo over… totdat ik meer ben gaan in zien dat ik mezelf belangrijk mag gaan vinden en op nummer 1 mag gaan zetten. En dan bedoel ik dat niet in egoistische zin. Mezelf op nummer 1 zetten was de beste keuze die ik heb gemaakt. Ik ben gaan inzien wie ik werkelijk ben, ik ben positiever geworden en ik weet waar mijn grenzen liggen. Ik doe wat ik echt leuk vind en als ik soms iets moet doen wat minder leuk is dan, so be it. Ik maak me er niet zo druk om, omdat ik weet dat het van korte duur is. Ik sta nog steeds voor iedereen klaar die mij heel dierbaar zijn en probeer zoveel mogelijk tijd daaraan te besteden. Ik heb mezelf geleerd dat mensen mij moeten vragen en dat ik niet meer zomaar mezelf aanbied, omdat ik daarmee mezelf aan de kant zet. Ja en Nee zijn beiden een antwoord. Uiteindelijk merk ik dat iedereen er meer baadt bij heeft als je eerlijk aangeeft of je iets wilt of niet. 

Terug te komen op een coach. Ik heb meerdere coaches gehad in mijn leven. De een kostte geld en de ander is iemand die mij dierbaar is en die een mening heeft waarvan ik denk…he daar kan ik wat mee. Ik heb duizenden euro’s en ontelbaar veel uren in mezelf gestoken. En waarom? Omdat ik mezelf belangrijk vind! Omdat ik vind dat ik het waard ben om mijn leukste leven te leiden. En nee het is niet altijd makkelijk en nee het gaat niet vanzelf. Maar dat is het leven en dat is juist zo mooi! Als je ervoor werkt en je gaat door ook al zit het even tegen dan krijg je uiteindelijk wat je graag hebben wilt. Dus er dan voor betalen is helemaal niet raar. Waarom zou je geen geld aan jezelf besteden? Je hebt maar 1 leven en die kan je maar beter leuk leven. Geld uitgeven aan eten, alcohol, kleding, auto’s, vakanties, en weet ik het allemaal vinden we meer dan normaal. Maar als er dan betaald moet worden voor een cursus, opleiding of een coaching sessie dan willen we dat niet. Dat geld heb ik niet. Vreemd! Ik denk dat het meer ligt aan waar we ons geld aan uit willen geven. 

Me, myself and I;

Als ik terugdenk aan alles wat ik aan mezelf heb uitgegeven dan ben ik blij! Ik heb er enorm veel van geleerd, ik weet nu beter hoe ik met bepaalde dingen om moet gaan en ik ben en blijf het toepassen. Natuurlijk geef ik mijn geld ook uit aan dingen waar iedereen geld aan uitgeeft maar dat doe ik alleen als ik het echt nodig heb en er ook wat aan heb. Geen onzin en iets vaker nadenken voordat ik pinpas tevoorschijn haal. 

Er is geen betere investering dan investeren in jezelf! Jij moet met jezelf leven en wellicht ook anderen moeten met jou leven. Is het dan niet fijn dat je leeft zoals jij dat graag wilt en vooral belangrijk dat je lekker in je vel zit en daardoor ook anderen blijer maakt?

Ik vind van wel…  denk wat vaker ‘me, myself and I!’ The rest will follow.

 

Love & Shine

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...