Ben jij in verbinding?

Holistic, Holistic Compass, Me, My-self & I

Ben jij in verbinding?

Holistic
Holistic of in het Nederlands gezegd Holisme, wat is dat nou eigenlijk?

We zijn verbonden met onszelf.

Onder het kopje ‘coaching’ op mijn site vertel ik dat Holisme het GEHEEL betekent. Het komt van het Griekse woord Holos. Alle stukken die verbonden zijn met elkaar, zijn samen één GEHEEL! We zijn verbonden met onszelf. Niet alleen ons brein met ons lichaam staat in verbinding. We zijn ook verbonden met onze verschillende emoties, onze energie die elke minuut van de dag doordraait en ook ons spirituele niveau die ons vaak iets wil zeggen. Dit alles bij elkaar noemen we Holisme.

Onze gedachten, ons lichaam, onze geest (spirit), onze emoties en onze energie. Alles wat er in ons leven is gebeurd, leuke of mindere leuke gebeurtenissen, slaan wij op. Het begint vaak bij onze gedachten, aan die gedachten worden energie gegeven en die wekken weer een emotie op. Als die emotie niet loskomt doordat je het niet toestaat, gaat het vastzitten in je lichaam. Doordat deze cirkel continue bij alles wat we meemaken doordraait, stapelen al die gebeurtenissen zich op. In ons lichaam, maar ook in ons brein. Het doet iets met onze energie, emoties kunnen heviger worden of zelfs op de achtergrond verdwijnen. En uiteindelijk luisteren we niet meer naar onze geest, onze intuïtie, of hoe je het zelf ook wilt noemen. Ons spirituele niveau is vlak geslagen en niks draait meer in verbinding. De verbinding is ergens verbroken, er is ergens te veel of juist te weinig van, waardoor we dus niet meer goed verbonden zijn met ons ware IK.

Vroeger leerden wij naar ons intuïtie te luisteren, of anders gezegd, vroeger was hier ruimte voor. Als er iets op ons af kwam wat niet goed voor ons was wisten we wat te doen. We schudden het van ons af, gaven er geen energie aan en lieten het los waardoor het niet in ons lichaam vast ging zitten. We leerden van de situatie waardoor we wisten wat te doen en hoe het voelde in ons lichaam om het te herkennen voor een eventuele volgende keer. Als die volgende keer dan kwam dan gaf ons hele systeem direct aan wat er aan de hand was en wisten wij hoe te handelen. We kenden onszelf en lieten onszelf niet in de steek. 

We leven veel in ons hoofd, luisteren niet meer omdat we van onszelf of een ander alleen maar door moeten gaan

Dit hele systeem is in de loop der jaren naar de achtergrond verdwenen. We leven veel in ons hoofd, luisteren niet meer omdat we van onszelf of een ander alleen maar door moeten gaan. Nu is doorgaan niet zo’n punt zoals ik net vertelde zoals vroeger. Maar doorgaan zoals we nu doen, door er niks aan te doen, dat werkt niet, omdat het vast gaat zitten. Dat is nou net niet wat we willen. Vast zitten in onszelf, in ons leven. We willen vrijheid ervaren. We willen ons happy & gelukkig voelen. We willen blij zijn met wie we echt zijn en niet op de achtergrond verschijnen.

Zorg dus dat jouw hele systeem altijd in verbinding blijft hoe moeilijk dat soms ook is. Begrijp me niet verkeerd, soms is het simpelweg niet mogelijk om verbonden te blijven. Iedereen krijgt in het leven tegenslagen te verwerken en die pijn die gaat ergens zitten en blijft vaak ook zitten. De keuze is dan wel aan jou wat je ermee wilt doen. Laat je de pijn jouw leven beheersen of beheers jij de pijn?!

Leer jouw draaiende systeem (weer) kennen. Leer hoe je daarin kan groeien en kan blijven leren en probeer het vooral te begrijpen. Begrijp jij hoe je denkt, hoe je doet en hoe je handelt? Dan weet jij hoe jij écht voor jezelf moet zorgen om het beste uit jezelf te halen om jouw lichte, energieke en happy life te leven!

‘Knowing yourself is the beginning of all wisdom’
-Aristotle-

 

 

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...