Hoe draait jouw kompas?

Holistic, Holistic Compass

Hoe draait jouw kompas?

Human Compass

Human Compass is een kompas, een wiel, die als een cyclus om ons heen draait. 

Net als zoveel in de natuur, leven ook wij in een cyclus. Een cyclus wat richting geeft en doorgaat naar het volgende. Het start op een punt, het draait door naar een volgend punt en eindigt om daarna weer opnieuw te beginnen. Net als bij een ‘gewoon’ kompas wat wij gebruiken om windrichtingen aan te geven, gebruiken ook wij de windrichtingen om aan te geven waar we naartoe gaan. In ons geval begint het kompas in het Oosten.

In het Oosten beginnen we met onze gedachten, vanuit daar naar het Zuiden voor energie, naar het Westen waar de emoties liggen, in het Noorden wat staat voor ons lichaam en uiteindelijk komen we uit in ons Midden, in de kern, de ware IK.

Hoe wij ergens over denken bepaald een hele boel. Vanuit gedachten gaan we over naar onze energie. Welke energie we geven aan die bepaalde gedachten is cruciaal. Die energie die we aan de gedachten hebben gegeven, krijgen een emotie. Een emotie die je wel of niet deelt met jezelf of de buitenwereld. Die emotie kan vast gaan zitten in je lichaam. Als dit je hele leven door blijft gaan kan het je ware IK beïnvloeden. Het kan je karakter worden.

Als het ergens in jouw kompas of systeem niet goed blijft draaien blijf je ergens hangen. Je blijft misschien hangen in een bepaalde gedachte over jezelf, je hebt misschien geen energie, je voelt je altijd angstig of je hebt ergens pijn in je lichaam. Bij al deze voorbeelden is er vaak iets anders wat er onder zit. Het is daarom de bedoeling dat jij erachter gaat komen waar het vandaan komt zodat jij het kan helen waardoor jouw systeem weer verbonden wordt en weer kan draaien.

Waar het dus zowel in Holisme als bij ons Human Compass op neer komt is dat beiden werken met verbindingen. Waar is er te veel van of juist te weinig. Zijn er bepaalde gedachten en/of overtuigingen uitgekomen omdat jij hier bewust of onbewust energie aan hebt gegeven? Voelde je hier een emotie bij en voel je het in je lijf? Het is niet wie je in werkelijkheid bent en het belemmerd jou of je leven.

Dat het systeem voor ons allemaal hetzelfde werkt is een feit, maar de manier hoe we omgaan of hebben geleerd ermee om te gaan dat ligt aan de persoon zelf. Daarom is het zo mooi om naar jouw verhaal te luisteren en kleine stapjes te maken naar een persoon die jij werkelijk bent of wie je wilt zijn. Soms met een lach, soms met een traan, soms hard werken en soms door 1 simpele tool kom je al een stapje dichterbij! Hoe draait jou kompas?! 

 

 

Let your heart be your compass

Your mind your map

Your soul your guide

And you will never get lost. 

  – Ritu Ghatourey –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...