Summer! Love the heat.

Me, My-self & I

Summer! Love the heat

 

Het is alweer augustus en tijd voor een nieuw topic! Vorige maand schreef ik over alles wat te maken heeft met mijn praktijk, mijzelf als coach en de informatie die daarbij hoort om jou te laten lezen wat het allemaal inhoudt wat ik doe en wie ik ben.

Een kennismakingsronde van mij voor jou!

Elke maand zal ik andere topics gebruiken om over te schrijven. De maand augustus zal ik schrijven over de zomer, de natuur, feel the earth en de laatste zondag van de maand ‘Lets talk about monthly’. Iedere laatste zondag van de maand vind ik het belangrijk om samen met jullie terug te blikken wat er die maand is gebeurd. Voor het weer zover is, nu eerst de eerste blog van deze maand.

 

Summer! Love the heat!

Het is al een tijdje zomer en daarbij hoort de vakantie. De een zoekt het op in het buitenland en de ander in ons eigen kikkerlandje. In Nederland de ene dag wat warmer dan de andere dag maar dat mag de pret niet drukken. Als ik het seizoen zomer uit wil leggen in wat het voor ons doet in ons systeem, betekent het vooral het vuur laten branden. Er is hitte, actie en reactie, daadkracht en vrijheid. Er is volop energie omdat de zon en het licht ons energie geven om te genieten van het leven.

Het is jouw energie dat gaat stromen, de vlam die ontwaakt.

De lente heeft jou langzaam op gang gebracht om in de zomer vol energie dingen te gaan ondernemen. De natuur is in bloei, de vlinders en vogels vliegen vrij in de lucht, de bijen en mieren zijn druk aan het werk en als we geluk hebben schijnt de zon en kunnen we heerlijk genieten van het buitenleven. 

De warmte geeft ons kracht. Ons innerlijke vuur gaat meer branden en gaat actie ondernemen. Uit huis en eropuit, de weide wereld in. Naar buiten waar de natuur ook in actie staat. Of het nu in de buurt is, op vakantie in eigen land of in het buitenland, we hebben zin om met onze dierbaren in actie te komen en samen meer tijd door te brengen.

Vooral de vakantie met warmte geeft ons energie, kracht en actie om iets te gaan doen. Genieten van zon, zee en strand, of er actief op uit om iets te bezichtigen en om ons lichaam in beweging te houden. Er komt totale ontspanning omdat er niks meer ‘moet’ en we bekijken per dag waar we zin aan hebben en wat goed voelt.

Onszelf in beweging houden betekent dat ons systeem blijft werken. Het houdt ons gezond en ons lichaam en brein flexibel. De gedachten gaan meer uit, ons lichaam gaat aan, het geeft ons meer rust. Op vakantie is dit heerlijk, maar nog belangrijker is dit altijd te blijven doen. Zeker in de drukte van het dagelijkse leven is het goed om zoveel mogelijk momenten te creëren om te bewegen en uit het hoofd te gaan. Het vuur constant hoog laten branden, kun je uitgeput raken. Bij te weinig vuur zul je langzaam iets meer hout kunnen gooien om tot een mooi, rustig vuurtje te komen die jou in actie brengt en bij jou past. Geef er gehoor aan, zoek de balans van jouw vuur. Soms iets meer en soms iets minder, maar laat het vuur niet doven of alles verbranden doordat het te groot wordt.

Zo zie je dat de zomer niet alleen maar letterlijk in het seizoen draait. Het blijft in jouw kompas continue doordraaien. Enjoy the Summer. Enjoy the Heat! Your HEAT!

|

When i feel the heat, I see the light!

– Everett Dirksen –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...