Nature!..feel, watch, listen

Niet gecategoriseerd

Nature!…feel, watch, listen

& smell

Nature…I love it! Het is zo fijn om buiten te mogen zijn.

Ontspanning & relativeren, relaxe IK!

Buiten leven, sporten, wandelen, alle beweging in de natuur is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je energie, je brein en je emoties. Zodra jij een aantal stappen zet in de natuur. Of dat nou het bos is, langs de weilanden of langs het water. Als jij ook maar iets van natuur ziet en ervaart gaat jouw brein meer in de relaxstand en reageert de rest van jouw systeem daarop. Het gras en de bladeren, het water, het geluid en gevoel van de wind, de zon op je gezicht, en de frisse geuren. De absolute stilte of de geluiden van dieren en natuur, al je zintuigen gaan aan, je emoties dalen, je brein wordt relaxer en je energie gaat langzaam weer omhoog. Je ervaart steeds meer ontspanning in je lijf. Waar je eerst wat gespannen was, misschien wat gestrest en wat moe, na een wandeling in de natuur voel je je direct een stuk relaxer en gaan de gedachten in jouw brein minder met jou aan de haal. Je kunt het allemaal wat beter relativeren en zelfs je ademhaling voelt een stuk rustiger. Het gehaaste gevoel verdwijnt steeds meer en je komt stukje bij beetje terug naar je eigen relaxe IK.

Good for your health!

Het is dus niet voor niks dat natuur good is for your health. Het verlaagt jouw cortisol gehalte (stresshormoon), verbetert jouw bloeddruk en hartslag, verbetert je slaap, en je kunt een kleinere kans krijgen op hart- en vaatziekten. Het is zelfs bewezen dat het een natuurlijk medicijn is tegen depressieve gevoelens en tegen depressies. 90 minuten wandelen in de natuur geeft een gelukkig gevoel. Ook geeft het je brein meer concentratievermogen en je verbetert je geheugen. Great!

Door onze zintuigen goed te gebruiken, leren we de natuur en daarmee onszelf ook beter begrijpen. De meest kleine dingen zijn interessant om te zien en we leren weer dankbaarder te zijn voor alles wat om en in ons leeft. Hardwerkende mieren kolonie die over jouw pad lopen, een slak die vertraagt en zijn eigen huis meer sjouwt op zijn rug, een vlinder die vrolijk en vrij rond dwarrelt, en de bijen die de prachtige bloemen opzoeken om de rest van de natuur te bestuiven en daardoor de natuur in evenwicht houdt. Er is zoveel te zien, horen, ruiken, te voelen en zelfs te proeven. Als we er soms iets meer bij stilstaan, er goed naar kijken, leren en ervaren we weer wat de natuur ons allemaal geeft. Simpel, mooi, en bijzonder dat alles gewoon door blijft gaan en dat alles met een reden voor ons wordt gedaan. Als bepaalde diersoorten niet meer leven, zal de natuur een hele andere wending krijgen.

 Be grateful & Enjoy what nature gives to you!

Ikzelf probeer iedere dag minimaal een half uur tot een uur te gaan wandelen in de natuur. Nu ben ik bevoorrecht met weilanden en maisvelden om mij heen. Een bos op 15 minuten lopen en mooie paden langs de wetering op een afstand van 5 a 10 minuten. Zodra ik dus mijn drempel overstap, sta ik letterlijk in de natuur. Ik mag kijken over de weilanden met grazende koeien en paarden, groen gras en maisvelden. Hoe verder ik loop hoe meer groen ik tegemoet loop. De ene kant wijst mij naar het bos, waar de vogels fluiten, de wind door de bladeren van de bomen waait en waar het rustig & kalm aanvoelt. De andere kant wijst mij naar meer bezigheid. Fietspaden met fietsers en wandelaars langs de wetering waar de eenden zwemmen, de zwanen langs de kant hun jongen beschermen, de libelles en vlinders die rond dwarrelen en de kikkers die kwaken. Langs de wetering is er altijd iets in beweging. Het water dat blijft stromen, het riet dat heen en weer beweegt, mensen die je tegenkomt, en dieren die hun ding doen. Beide wandelingen vind ik heerlijk! Het geeft mij meer inzichten, rust en vaak de beste ideeën! Heel eerlijk heb ik ook een tijd gehad dat het me gewoon niet lukte om naar buiten te gaan. Ik verzon altijd wel een excuus om het niet te doen. Ik voelde mij daar dan ook absoluut niet lekker bij. Zodra ik naar buiten ga voel ik me oprecht beter, energieker en kan ik veel beter slapen. Want mijn gedachten verdwijnen en mijn lichaam ontspant. Ik ben nog dankbaarder voor mezelf en alles wat om mij heen leeft en beweegt. I will enjoy it every single day!! 

Kijk eens goed wat er tijdens een wandeling allemaal om je heen gebeurt. En niet alleen om je heen, ook in jezelf. Want als je echt goed op jezelf let en voelt en ervaart wat het doet, dan heb je pas in de gaten wat de natuur voor kracht heeft en geeft. So get your ass of and go into the nature!!

‘Look deep into nature, and you will understand everything better.’

-Albert Einstein-

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...