Feel the earth!

 

Letterlijk met de voeten op de aarde.

Ik vind het heerlijk en dan vooral in de zomer. Met blote voeten op en door het gras. Even stilstaan en aarden. Uit het hoofd en weer stevig staan. Probeer maar eens. Zodra je de grond raakt voel je al dat je naar beneden wordt getrokken en meer uit je hoofd gaat. En dat is het lekkere eraan! Meer uit je hoofd! Te veel in ons hoofd maakt ons vermoeid en minder energiek. Terug in het lichaam maakt ons weer steviger en helpt ons weer verder te gaan met waar we mee bezig waren.

 

 

Met beide benen op de grond…

Niet alleen buiten is het fijn om op blote voeten te lopen ook binnen in je eigen huis. Studies wijzen uit dat schoenzolen ons niet, tot bijna niet laten connecten met wat er onder ons ligt, de aarde. Om je nog beter in je lichaam te laten zakken is dus raadzaam om binnen altijd op blote voeten of sokken te lopen. Beter voor je voeten, voor je lichaam en zeker goed voor je hoofd en het hart. Het spreekwoord zegt het niet voor niets…met beide benen op de grond staan. Als je dat doet voel je je sterker, krachtiger en zelfverzekerder. Omdat je voelt dat je niet omvergelopen of geblazen kan worden door iets wat om je heen gebeurt.

Ik loop binnen zoveel mogelijk op blote voeten. Krijg ik echt koude voeten dan doe ik sokken aan. Niet alleen brengt het mij nog meer bij mezelf, het is ook nog eens veel hygiënischer. Ga eens na waar je allemaal loopt en hoeveel bacteriën je daarin meeneemt naar binnen. Dus niet alleen het zand neem je mee naar binnen ook dingen die je met je blote oog niet kan zien. In bepaalde culturen is het niet meer dan normaal dat je je schoenen uit trekt zodra je binnenkomt. Schoenen zijn voor buiten om je voeten te beschermen. Binnen kunnen je voeten weer vrij bewegen en train je bepaalde spieren van je voeten. So take you shoes off and let you feet be free!

Grounding

Naast dat je letterlijk op de aarde staat met je blote voeten kun je het ook doormiddel van een visualisatie grounden. Grounding laat je letterlijk aarden doordat je visualiseert dat je wortels onder je voeten hebt. Deze wortels worden door jou de grond ingestuurd. Je voelt direct dat je rechter op gaat staan. Je lichaam staat gecentreerd en je gedachten zakken langzaam weg. Je bent letterlijk gegrond en je staat weer stevig met beide benen op de grond. Als je zo stevig staat kun je merken dat iemand anders je niet tot bijna niet omver kan lopen. Het betekent dat je (weer) in je eigen kracht staat! 🙂 Leuke oefening als het buiten echt niet te doen is om op blote voeten te lopen. Deze oefening kan dat heerlijk warm ergens binnen uitgevoerd worden en waar je even tot jezelf kan komen.

Even terug te komen op buiten,..

Hoe fijn is het dat je letterlijk voelt wat er onder je voeten gebeurt. Je lichaam reageert direct op alles wat jouw voeten aanraken en voelen. Het zachte gras wat fijn aanvoelt of dat ene steentje dat los lag en dat scherp en minder fijn aan voelt. Je voeten geven aan wat prettig en fijn is voor jou. Hoe langer je loopt op de aarde, gras, bospaadjes en zoveel meer, je zult voelen dat je naar beneden zakt, uit je hoofd in je lichaam. Je gedachten worden wat rustiger en langzaamaan wat positiever. Je ademhaling wordt minder zwaar en je merkt aan alles dat je meer ontspant. Je geniet meer en meer van wat er in jou gebeurt. Rust, ontspanning, de dag laten voor wat het was, je geniet van wat er hier en nu afspeelt. Je merkt dat jouw zintuigen meer aan gaan en dat alles veel mooier en intenser binnenkomt.

Kijk naar boven waar de hemel zoveel moois laat zien. De wolken die langs drijven, een vogel die langs vliegt, een vlinder die om jou heen fladdert, de zon die onder gaat en de maan en sterren die langzaamaan de dag in de nacht laten veranderen. Voel ondertussen de grond onder je voeten. Be amazed van zoveel mooie dingen die boven je hoofd gebeuren. Alsof je met je hoofd in de wolken loopt en toch met beide benen op de grond staat. Je hoeft niet te zweven om te genieten van alles om je heen. Zorg dat je bij jezelf blijft, met beide benen op de grond.

 

|

Keep your eyes on the stars, and you feet on the ground.

– Unknown –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...