Lets talk about Monthly

August

Elke laatste zondag blik ik terug op de maand. Niet alleen met mijn blogs en insta-posts, maar vooral naar wat er de afgelopen maand is gebeurd. Reflecteren voor mezelf. Wat heb ik gedaan? De tijd verdwijnt soms zomaar voorbij dat ik en velen met mij soms niet eens meer weten wat we nou hebben gedaan. So let’s dive into August…

Eind van de zomervakantie is aangebroken en bijna heel Nederland is weer naar school en aan het werk. Veel mensen zijn opgeladen van hun 3 of 4 weken vakantie. Anderen geven aan dat het zo snel ging dat ze nog wel langer vakantie hadden willen hebben. Waar ligt het dan aan dat de één een korte vakantie nodig heeft om bij te tanken en de ander een lange vakantie?

Het draait heel simpel om jouw dagelijkse energie. Als je het dagelijks goed in de gaten houdt, ben je minder of niet energieloos na een week werken, en ook niet opgebrand na een paar maanden. Kijk dus eens naar waar jouw energie heen gaat gedurende dag. Als je iedere dag een aantal momenten voor jezelf kan inplannen om jouw energie op peil te houden dan heb je minder tijd nodig om bij te tanken. Denk aan een batterij van een telefoon. Ben je de hele dag met van alles en nog wat bezig en heb je continue verschillenden apps openstaan. Dan merk je snel genoeg aan het einde van de dag dat jouw telefoon 75% van zijn energie heeft verbruikt en het misschien niet gaat halen als jij naar bed gaat en je telefoon aan de lader legt. Gebruik je je telefoon alleen voor wat echt nodig is, zorg je dat je 1 voor 1 iets doet, en leg je hem vaak aan de kant met alle apps afgesloten. Waarschijnlijk heeft jouw telefoon dan veel minder gebruik gemaakt van zijn batterij en heeft het aan het einde van de dag nog genoeg over om de avond meer door te kunnen.

Dit is een simpel voorbeeld om aan te geven hoe de meeste mensen met hun energie omgaan. Natuurlijk zijn er omstandigheden dat het niet altijd lukt. Deadlines op het werk, menstruatiecyclus, er is privé iets gebeurd waar je je zorgen over maakt, je hebt een keer wat minder geslapen en ga zo maar door. Ik ga uit van een ‘normale’ dag met weinig tot geen zorgen. Vaak hoor ik dat mensen dingen moeten en dat ze dat niet willen. Natuurlijk moet je brood op de plank hebben. Je moet voor jezelf zorgen en misschien ook voor een ander. Maar wat moet je nog meer? Wat sleep jij mee en wat vind jij dat moet? Moet het echt? Of kan het ook op een andere manier zodat het beter voor jou is?

Door gedurende de dag wat meer stil te staan wat je aan het doen bent en waar jij op leeg raakt, kom je er ook achter waar je juist energie van krijgt. De ochtend bijvoorbeeld beginnen met een meditatie of een wandeling, een simpele ademhalingsoefening tussendoor op je werk (desnoods op de wc), in de pauze even naar buiten zonder naar de telefoon te staren, en wat vaker opstaan en bewegen als je op kantoor werkt. Las voor jezelf minipauzes in van soms maar 1 of 2 minuten, het kan je al een heleboel schelen. Probeer het eens en blijf het eens proberen. Je zult zien dat kleine dingen je al helpen om je iets lichter te voelen en meer energie te krijgen en nog liever, energie te behouden.

Ik heb de afgelopen maand gemerkt dat ik zelf ook weer extra stil mag staan bij waar mijn energie heen gaat. Ik voelde me soms wat extra vermoeid, in de avond wat futlozer en ik had niet altijd even veel zin om iets te doen. Ik heb bijvoorbeeld last van een aantal nachten minder slaap. Ik merk dan direct dat ik einde van de dag niet zoveel meer over heb. Naar buiten een wandeling maken doet mij ook altijd erg goed. Als ik net als afgelopen maand niet elke dag die wandelingen maak, dan merk ik dat ook. Ik merk dat ik vooral de avondwandelingen nodig heb om helemaal tot rust te komen en daardoor kan ik ook veel beter slapen. Daarnaast merk ik ook als ik een tijdje iets minder goed heb gegeten, en dan heb ik het vooral over voldoende groenten en eiwitten, dan blijft mijn energiepeil ook wat lager. Lang verhaal kort. Mijn planning liet de afgelopen maand bepaalde dingen niet toe. Of simpel gezegd ik vond dat mijn planning het niet toe liet. Er is namelijk altijd wel een gaatje om iets toe te kunnen voegen. Is het niet het één dan is het wel het ander. Ook ik heb dus weer even een reminder nodig hoe ik het beste zo goed mogelijk voor mezelf kan zorgen. Voor mij helpt het om zoveel mogelijk dingen in te plannen bij een volle agenda. Dan prep ik voor mezelf mijn gezonde maaltijden, ik zorg dat ik minimaal 10 minuten een wandeling maak en als daardoor mijn basis overdag goed is maakt een keer wat minder uur slaap niet zoveel uit. Ik zorg dat ik vaste dagen en/of uren sport en zorg dat ik gedurende dag let op hoe ik erbij loop. Dit geeft voor mij meer rust in mijn hoofd, en uiteindelijk meer energie ook al is de agenda zo vol. Daarnaast vind ik het heerlijk om een dagje naar de sauna te gaan, een uurtje bij de schoonheidsspecialist te liggen of gewoon fijn een dagje of avondje weg met dierbaren. Dit soort uurtjes en dagen geven mij ook weer extra energie. Waardoor ik mezelf lichter voel en happy-er. Natuurlijk zijn er dan alsnog dagen bij dat ik mezelf minder goed voel. Dat mag en dat heeft iedereen. Als je jezelf maar goed kent en blijft doen wat goed voor jou voelt. Zolang je dat doet, geloof ik dat je een lichter, energieker en happy life kunt creëren zoals jij dat graag wilt!!!

Houdt daarom aankomende maand mijn blogs en insta-verhalen in de gaten. Ik neem jullie graag mee over het onderwerp mediteren, visualiseren en affirmeren. Alle drie voor mij een must to do om in het dagelijkse leven toe te voegen!

 

 

 

|

 

‘If you want to find the secrets of universe,

think in terms of energy, frequency and vibration.’

-Nikola Tesla-

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...