Autum and our system

De herfst is alweer een tijdje begonnen…

De herfst is het zuiden in ons kompas

In ons systeem, ons kompas, staat de herfst in het zuiden voor emoties en het element water. Beiden staan voor het laten stromen. Emoties mogen er zijn en mogen gevoeld worden. Laat ze komen, stromen en weer wegvloeien. 

Je hoort niet voor niks mensen zeggen, het blad valt weer van de boom. Met andere woorden, mensen voelen zich prikkelbaarder, zijn wat sneller geïrriteerd en kunnen zich zelfs depressief voelen. Omdat we onze bruisende energie in de zomer wat meer laten gaan, komt er plaats voor wat meer rust. Emoties en gevoelens komen meer vrij omdat het donkerder wordt. We zijn verplicht naar binnen te gaan in ons huis en in onszelf.  We mogen net als de bomen hun bladeren laten vallen en mogen dingen die niet goed voor ons zijn loslaten. 

Be the tree you want to be!

Een mooi voorbeeld is dus de boom. Net als de boom die haar bladeren langzaam laat verkleuren en laat vallen. Ze laat wat ze niet meer nodig heeft los, de juiste bladeren neemt ze mee als voeding, en ze neemt rust voor zichzelf in de winter. Na de winter zal ze uit haar rust weer langzaamaan in bloei komen om weer te kunnen stralen in de lente en zomer. Ze blijft staan in weer en wind, doordat ze alleen de juiste voeding tot haar neemt vanuit haar roots. Zo blijft ze haar hele leven staan en groeit ze uit tot een gezonde, stralende en stevige boom.

Zo werkt het dus ook voor ons. Welke bladeren heb jij niet meer nodig en mag je langzaam naar beneden laten fladderen. Hoe voel jij je? Welke emoties komen vrij? Voel je hoe alles wat jij niet meer nodig hebt door de wind mee wordt genomen en weg fladdert omdat jij het niet meer nodig hebt. Boosheid, frustratie, verdriet, welke emotie ook. Wat zit nog vast en mag vanuit je hoofd, jouw takken, naar beneden, naar de aarde, de grond in. 

Zorg dat jouw emoties jou niet overnemen. Laat net als de boom de bladeren los die je niet nodig hebt. Laat het net als water stromen, want dat is de enige manier om te zorgen dat het niet vast gaat zitten in je lichaam, in je systeem. Jij bent de baas over alles wat er binnenin jou speelt. Neem net als de boom alleen de juiste voeding tot jou. Om uit te groeien tot die gezonde, stralende en stevige boom. Voel wat je nodig hebt, neem de rust en stilte, en be the tree you want to be!

 Keep your body moving

Wat heerlijk is om je lijf in beweging te houden en je emoties te laten stromen is toch wel sporten. Het liefst het hele jaar, maar zeker in de donkere en koudere dagen als je eigenlijk geen zin hebt om iets te doen. Hierover meer in de volgende weken van mijn blogs. Alles over de sporten die ik fijn vind om te doen en waar ze goed voor zijn. Stay tuned!

‘Do like trees: change the leaves, but keep the roots.

So change your ideas but keep your principles.’

-Victor Hugo- 

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...