Boxing…let’s fight

Love it or hate it…

De een houd ervan en de ander vindt het verschrikkelijk. Ik ben de vrouw who LOVES IT! Waar ik op veel momenten heel vrouwelijk en zacht kan zijn ben ik op andere momenten wat harder en stoerder. Mijn mannelijke energie komt meer naar boven. Zo ook bij boksen.

Elke week volg ik minimaal 2 per week een boksles in de sportschool. De mannelijke energie wordt losgelaten en mag helemaal losgaan op een bokszak. Het hoofd gaat uit en het lichaam gaat aan! Het enige wat ik hoef te doen is te luisteren naar welke stoten ik moet geven en voor de rest bepaald mijn lichaam hoe hard en snel het wil werken. Geen bitch-fight met de platte hand. Gewoon rammen met de vuisten en zo hier en daar een kick. Rustig beginnen en op het laatst nog even knallen! Alles eruit halen wat erin zit!

Brain off Body on 

Boksen is voor mij een rustmoment voor mijn brein. De gedachten die normaal komen en gaan, gaan op dat moment even uit. Mijn brein staat natuurlijk niet helemaal uit. Het brein hebben we ook nodig om dit lichamelijk uit te voeren. Ik train dus niet alleen mijn lichaam maar ook mijn brein. Ik moet luisteren wat de coach zegt, dit moet ik letterlijk vertalen in stoten en kicks. Mijn hand-oog coördinatie worden daarbij gebruikt en ik moet zorgen dat ik mijn evenwicht houd. Alles wat ik als ‘bokser’ uit moet voeren stuurt mijn brein aan. En dit geldt natuurlijk voor alle sporten en bewegingen die je in het dagelijks leven maakt. Het gaat tenslotte om de samenwerking van alles wat er in mijn en jouw lichaam afspeelt.

Naast dat mijn brein aan het werk is maar geen gedachten heeft zoals de rest van de dag wordt mijn lichaam flink aan het werk gezet om te blijven groeien. Groeien in uithoudingsvermogen, behendigheid en kracht. En niet alleen dat!…mijn hele lichaam werkt mee. Door het draaien, stoten, kicken en tussendoor de buikspieroefeningen, wordt mijn hele lichaam getraind.

Fight for everything you want

Voor mij is boksen letterlijk vechten en kijken hoever ik kan gaan!!! Net als soms in mijn leven en dus ook bij boksen is het letterlijk vechten en niet opgeven om steeds verder te kunnen gaan. Blijven vechten voor mijn dromen en doelen. Soms met iets meer kracht dan de andere keer maar wel consequent door blijven gaan. En dat is mijn key…consequentie, geloven in mezelf en vooral doen!!! 

 

 

 

‘ I hated every minute of training, but I said, Don’t Quit!

Suffer now and live the rest of your life as a CHAMPION!’

  – Muhammad Ali

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...