Get some strength, krachttraining!

Brain Balance, Holistic Compass, Me, My-self & I

Get some strength

 

Krachttraining for man only? Nope

Waar krachttraining vroeger meer voor de man was, begint het de laatste jaren ook steeds populairder te worden voor de vrouwen. Wij als vrouw dachten dat we er te mannelijk met te veel spieren uit zouden komen te zien. Dat blijkt dus absoluut niet zo te zijn. We zullen als vrouw nooit hetzelfde eruit komen te zien als de man. Vrouwen hebben nou eenmaal niet zoveel aanleg als mannen om spieren te kweken. (Met uitzonderingen op vrouwen die bepaalde stoffen innemen en aan bodybuilding doen).

 

 

Benefits for us women

 

Je wordt slanker, strakker en steviger.

Je stofwisseling krijgt een boost.

Je verbrand zelf na de training nog calorieën.

Je verkleint de kans op diabetes en versterkt je botten.

Je behoudt een jongere uitstraling en een strakkere huid.

Je wordt en bent sterker.

Je krijgt meer motivatie en dus meer zelfvertrouwen.

Je verbetert je houding.

Je verbetert je hormoonbalans.

I am fan! Why?! This is why…

Heel heerlijk…in het begin vond ik krachttraining geen bal aan. Beetje aan toestellen, apparaten en gewichten trekken. Saaiiiii!. Wat is daar nou leuk aan? Een aantal herhalingen doen, even wachten en weer door. Ik had er het geduld niet voor en vond het dus saai. Nu sinds 2 maanden ben ik echt fan! De laatste 2 maanden ben ik minimaal 3x in de week met krachttraining bezig en het is zo ontzettend fijn. Zelf als ik geen zin heb en ik ga, dan ben ik na 10 minuten weer vrolijker en energieker.

Het heeft zoveel voordelen waar ik eerst ook sceptisch over was, maar nu ik het dus doe ik het er zeker mee eens ben. Ik merk niet alleen dat ik het leuker ga vinden maar ook dat mijn lichaam veranderd en dat ik steeds zwaarder gewicht kan gebruiken. Dat leidt dan weer tot meer motivatie. Mijn lichaam is niet altijd per se lichter op de weegschaal maar ziet er in de spiegel wel degelijk anders uit. Mijn vrouwelijke figuur komt beter uit, mijn lichaam wordt strakker en lijkt daardoor ook slanker. Uiteindelijk dus allemaal win-win. So nice!

 

|

If it doesn't challenge you, it won't change you

– Fred Devito –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...