Write about it, journaling

Brain Balance, Holistic Compass, Me, My-self & I

Write about it, journaling

Journaling…

Een journal bijhouden wie kent het tegenwoordig niet. Het is net zoiets als een dagboek bijhouden. De dag letterlijk achter je laten op papier. Of juist de dag starten op papier zodat je na gaat nadenken en bewust wordt van hetgeen je wil gaan doen en/of voelen. De één vindt het fijn de dag te starten, de andere er mee te eindigen of juist beiden, starten en eindigen. Waarom het goed is om te schrijven? I’ll let you know…

Write your story 

In een journal laat je je onderbewuste bewust worden door te gaan schrijven. Bewust bezig zijn met wat je hebt gedaan, hoe je je voelt, en dankbaar zijn voor een aantal dingen gedurende de dag. Vaak zijn dit mooie, kleine momenten die je misschien wel vergeten was omdat je het druk had. Zodra je in de avond even gaat zitten en nadenkt over waar je dankbaar voor bent was de dag toch mooier dan je in eerste instantie had gedacht. Er liggen altijd mooie dingen in een dag verscholen die soms zo normaal zijn maar waar je toch een lach van op je gezicht hebt gekregen of iets wat je even rust heeft gebracht. Door hier stil bij te staan merk je al gauw dat het onrustige gevoel, de lage energie en het bleh gevoel wat meer op de achtergrond verdwijnt. Je kunt namelijk niet dankbaar en negatief te gelijk zijn. Je kiest er één uit. Schrijven helpt dus niet alleen je gedachten van je af te zetten om minder te gaan piekeren, maar dus ook om extra stil te staan bij wat je al hebt en hoe dankbaar je daarvoor mag zijn.

Dat geldt dus ook zoals je je dag daarmee wilt beginnen. Je begint te schrijven zodra je wakker wordt. Waar ben je dankbaar voor? Hoe wil je je voelen deze dag? En wat ga je doen deze dag? Als je hier de dag mee start merk je net als in de avond dat je er zelf voor kiest om je goed te voelen. Om positief en licht de dag te beginnen. Er zullen heus dingen gebeuren door de dag heen, heel normaal. Door de dag goed te starten zul je merken dat die dingen minder zwaar zullen gaan wegen omdat je je beter en energieker voelt dan wanneer je je dat zwaar en futloos begint.

When you write you don’t have to think about it

Het is goed om iets van je af te schrijven als in emoties of gevoelens, maar ook in dankbaarheid. Waar ben ik dankbaar voor? Dankbaarheid is een positief en krachtig gevoel wat heel belangrijk is voor mij om te voelen. Niet alleen voor mij maar voor iedereen. Het maakt je vrolijker, positiever en soms zelf energieker. Het wordt allemaal minder zwaar, het wordt zelfs lichter. Zodra dat gebeurt weet je dat alles goed is en goed komt. Daarom is iedere avond een journal bij houden zo enorm helpfull om meer rust te creëren. Alles wordt helderder, duidelijker en lichter in je brein. Het zorgt voor meer inzichten en dingen in een ander perspectief te zien. Door je dankbaarheid op te schrijven maar misschien zelfs ook je gevoelens en emoties, komen je gedachten vrij, je creëert meer space, je lichaam en brein worden rustiger en daarmee ook je gevoel. Je voelt dat de rust je lichter en vrolijker maakt waardoor je de dag positiever afsluit en daarbij ook lekkerder slaap. Whoohoo.

Grateful for

Waar ik jaren geleden mijn dag begon en eindigde met dankbaarheid, doe ik dat nu alleen nog in de avond. De dag start ik vaak met, wat wil ik uit deze dag halen, wat wil ik gaan doen en hoe wil ik mij voelen? Dat schrijf ik dus niet meer letterlijk op maar dat vraag ik aan mezelf zodra ik wakker word. Ik word eerst rustig wakker en ga dan met mezelf in gesprek hoe ik me voel en hoe ik mij de rest van de dag wil voelen. Wat wil ik deze dag doen?

In de avond sluit ik mijn dag af met dankbaarheid. Dit schrijf ik in een journal die ik leuk vind. Ik stel mezelf soms de vragen als…Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Hoe voelde ik mij? En…Waar was ik vandaag dankbaar voor? Door zo mijn dag af te sluiten kom ik dus weer in een rustiger en positievere mindset terecht waardoor ik beter kan slapen en dit ook mijn slaap beïnvloed. De manier waarop ik ga slapen beïnvloed niet alleen mijn slaap maar ook hoe ik de volgende dag wakker word. Lukt dit iedere dag? Nee. Er zitten dagen tussen dat ik me minder goed voel en dat mijn gedachten alle kanten opgaan. Door dan toch te blijven schrijven merk ik dat ik mijn dag toch positiever afsluit dan als ik het niet zou doen.

 

‘The pen is the tongue of the mind.’

-Horace-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanne Coaching schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...