Make art, create

 

Alles wat maar met art te maken heeft, tekenen, schilderen, schrijven, dichten, kleien, of bouwen, het zijn allemaal dingen die goed zijn om tot rust te komen. Je hoeft niet na te denken en je mag gewoon jouw handen het werk laten doen. Of je nou zelf iets bedenkt of iets na maakt, het maakt niet uit. Zolang je jouw handen het werk laat doen, merk je dat je na een tijdje rustiger wordt. Je gedachten zijn minder aanwezig, je bent in het nu, je creëert. Het brengt je creativiteit weer naar boven wat weer kan leiden tot meer helderheid, licht en rust. Je stress verlaagd, je maakt zelfs geluk stofjes aan waardoor je je nog beter voelt. Hierdoor kun je weer beter functioneren en problemen oplossen wanneer dit nodig is.

 

 

Find the child in yourself again

 

Naarmate we ouder worden laten we veel dingen gaan die we als kind leuk vonden, die ons als kind creatief maakte of waar we plezier uit haalde. Niet iedereen vond tekenen of schilderen misschien leuk als kind, maar het creatief bezig zijn en plezier maken vond iedereen leuk als kind. Niet nadenken en gewoon doen. Of je nou ging tekenen, schilderen, schrijven of bouwen. Het maakt niet uit hoe het eruit komt te zien en het maakt ook niet uit welke kleuren er wel of niet bij elkaar passen, het ontdekken was het leukst!

Have fun and relax

We denken vaak als volwassenen bij tekenen, schilderen of bouwen dat het voor kinderen is. Het ontdekken en gewoon dingen doen zijn we verleerd. Zodra je je omringd met kinderen die iets creëren merk je al snel dat je misschien wel mee gaat doen. Je doet maar wat, je hebt plezier met het kind naast je en je hoofd denkt even niet na over de dagelijkse dingen. Gewoon in het moment zijn is fijn! Zijn er geen kinderen in de buurt, zorg dan dat je zelf dat lege blad voor je legt, gewoon iets gaat krabbelen of iets gaat bouwen. Just play and do it!

Ga ontdekken, wees creatief, pak iets wat je leuk denkt te vinden. Iets was jouw creativiteit weer aan zet om weer even kind te mogen zijn. Have fun and relax!

 

|

‘Creativity is intelligence having fun.’

-Albert Einstein-

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...