Lets talk about monthly, november

Brain Balance, Holistic Compass, Me, My-self & I

Lets talk about monthly

 

November

De een na laatste maand is alweer bijna voorbij. De grauwe donkere maand november. Hoe de maand november voor mij was? Dat lees je hieronder…

De maand november was voor mij een maand vol met zakelijk en persoonlijke ontwikkelingen. Eerst de zakelijke…

My business, your business

Een vriendin van mij stelde voor om met nog een vriendin, met z’n 3-en dus, te gaan sparren over wat ons zakelijk bezig houdt en daarin ook persoonlijk. Wat een goed idee! En vooral heerlijk dat je op dezelfde lijn een gesprek kan gaan voeren en daarbij elkaar inzichten geeft die je zelf misschien al wel wist maar toch fijn is om nog eens te horen. Of juist een compleet ander idee waarin iedereen haar mening deelt. Zo leuk en vooral fijn!

Op zakelijk gebied ben ik dus vooral erg bezig met verder denken. Hoe kan ik iemand helpen op meerdere vlakken. Is het 1 op 1, is het online, voor een groep. Er zijn zoveel mogelijkheden en vooral zoveel mensen, dat iedereen iets anders fijn vindt. Ik vind het daarom zo ontzettend leuk om direct met volle energie en inspiratie achter mijn laptop te gaan zitten om ideeën uit te gaan werken. Als het stroomt en als ik iets niet weg kan leggen dan weet ik dat ik iets doe wat ik leuk vind. The best feeling!

Helaas kan ik nog niet vertellen waar ik allemaal mee bezig ben en wat eraan gaat komen. Wat ik wel weet is dat ik het ontzettend leuk vind om dit te gaan delen en ermee te gaan werken met wie zich dan ook geroepen voelt! Echt met jezelf bezig zijn is zo belangrijk!

Just personal

Op persoonlijk vlak heb ik ook niet stil gezeten. Ik heb ontzettend veel dingen bijgewoond en mogen ervaren, maar er is er één die ik wil delen. Anders kan ik wel een heel boek gaan schrijven. Laten we het voor nu bij deze blog houden 😉

Gisteren (de laatste zaterdag van deze maand) ben ik samen met een vriendin naar Ahoy geweest waar Charlotte Labee een prachtige dag had georganiseerd over het brein. Eigenlijk over onze drie breinen zoals zij dat noemt. Ons hoofdbrein, hartbrein en buikbrein. De gouden driehoek. Een dag vol informatie en herhaling wat ik al heb mee heb mogen krijgen in haar opleidingen en boeken. Niet alleen de informatie wat letterlijk te vertalen was uit haar verhaal en de bijhorende beelden maar ook op energetisch vlak. Mooie meditaties, visualisaties, een mantra zingen, het lichaam gebruiken en vooral alles in jezelf gebruiken. De gouden driehoek die zo belangrijk is. Door vragen en antwoorden, dingen doen, uit je comfortzone stappen en gaan, kwam ik weer een stukje dichterbij hetgeen wat ik graag wil. Zo heerlijk dat weerstand groei is en waar ik vroeger nee op zou zeggen nu met een kleine twijfel een dikke JA op heb gezegd. Dat was vooral aan het einde, het einde van de show.

Say YES if you are scared

Er kwam een man naar mij toe en vroeg of ik wat wilde zeggen op de camera. Iets vertellen over hoe ik de dag had ervaren. Ik schrok en alles in mij zei NEE. Veel te spannend om iets te zeggen en dan vooral voor een camera. Totdat ik dacht waarom eigenlijk. Het is mijn brein dat NEE zegt, mijn gedachten. Ik heb een stem en ik vind dat die gebruikt mag worden. Ik wil het wel een keer doen en ervaren wat het met me doet. Om mij iets comfortabeler te voelen heb ik hem gezegd..’Prima ik doe het, maar alleen als het samen met haar mag’. Wijzend naar mijn vriendin. ‘Top! Gaan we doen, dan heb ik er twee’ zei hij. Zogezegd zo gedaan. Er werden 3 vragen gesteld die wij om de beurt hebben beantwoord. Ik zal je vertellen, het ging als een speer. Geen angst, geen schaamte, helemaal niks! Ik zei wat ik voelde en ervaarde en het kwam zonder enig probleem mijn mond uit. Wat een heerlijk gevoel! Weer een stap gezet naar iets wat ik anders nooit zou doen.

 

So November what would you tell me…

Wat ik hiermee wil zeggen is dat hoe dichter je bij jezelf komt en daardoor voelt wat goed is voor jezelf, zul je merken dat dingen vanzelf gaan. Ook als je weerstand voelt en alles in jou NEE zegt. Als je er dan even over na denkt of eigenlijk gaat voelen. Je daardoor erachter komt dat niet alles in jou NEE zegt maar dat het alleen jouw gedachten zijn, dan is het belangrijk naar je hart te luisteren. Je voelt je zelf groeien, bloeien. Het is go with the flow. De flow die je stuurt en meeneemt naar waar jij heen mag gaan. Magical!

‘You should never give up your inner self’

– Clint Eastwood –

 

 

Sanne Coaching schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...