Winter starts, almost

 

Van herfst naar winter…

Het is bijna zo ver, we gaan over van de herfst naar de winter. De winter waar het vaak nog kouder is, temperaturen onder nul, waar het vriest en soms sneeuwt, de dagen kort en de nachten lang zijn. Meer donker dan licht. De winter die gedag zegt tegen alles in de natuur. De bladeren zijn helemaal verdwenen, dieren houden een winterslaap of vertrekken naar een warmer land. De rust pakken in de winter. Alles laten gaan zoals het is. Rustig nadenken hoe het in het volgende seizoen mag gaan groeien en bloeien. Van helemaal niks uit de winter naar langzaam maar zeker weer tot leven komen in de lente.

 

De winter is het noorden in ons kompas

Dit geldt ook voor ons. De winter kan heel donker aan voelen voor veel mensen. Je bent letterlijk verplicht om binnen te gaan zitten. Buiten waar het koud en donker is wil je liever niet te lang zijn. Je wilt naar binnen, waar de lichtjes branden en waar het warm voelt. Niet alleen ben je letterlijk meer binnen in je huis. Winter staat ook voor naar binnengaan in jezelf. Meer rust pakken, je energie anders verdelen, je hebt vaak ook andere energie dan wanneer je vol het licht hebt in bijvoorbeeld de zomer. De winter staat dus voor jezelf terugtrekken. Terugtrekken naar je eigen gevoel en waar jij behoefte aan hebt. De stilte en rust pakken. Nadenken over wat is geweest en wat straks weer gaat komen. De winter is mooi om te evalueren over wat je in het afgelopen jaar hebt gedaan, wat er is gebeurd, hoe je je voelde en hoe het misschien anders kan in het nieuwe jaar. Evalueren hoe het was en nadenken over wat komen gaat. Wat wil je gaan doen zodra het weer lente wordt. Wat mag weer gaan bloeien?

You are welcome winter!

Persoonlijk heb ik best wat energie in de winter doordat ik meer rust pak. Ik ga vroeger naar bed, ik slaap meer en verdeel mijn energie beter. Ik houd van de gezelligheid van binnen maar krijg ook energie van het koude buitenleven. Heerlijk buiten wandelen in de kou. De kou maakt mij letterlijk wakker en geeft daardoor dus energie. Extra genieten dus als ik binnenkom waar het warm en gezellig is. Waar de kaarsjes branden en waar ik nadenk over wat is geweest, maar vooral nadenk over wat komen gaat. Winter you are more than welcome!.  

|

‘The light of winter is poetry of patience’

– Unknown –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...