Goede voornemens? Take The Journey!

Brain Balance, Holistic, Holistic Compass, Me, My-self & I

The Journey!

 

Goede voornemens?!

Goede voornemens, wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? Is het niet belangrijk om iedere dag iets goed te doen voor jezelf, voor je lichaam, voor iemand anders? Waarom alleen in januari?

 

Take it easy…

 

Het nadeel van goede voornemens is dat bij veel mensen de lat direct ontzettend hoog wordt gelegd. Ik wil 20 kilo afvallen, ik wil 4 keer in de week sporten én ik wil stoppen met roken. Supergoed! Goed voor je lichaam, voor je brein en voor jezelf. Voor je leven. Maar er zit een maar aan! Een hele grote maar. Deze 3 doelen in keer verwezenlijken lukt bijna niemand. Hoezo niet? Het zijn te grote stappen om in 1 keer te verwezenlijken. Start altijd klein. Stap voor stap. 20 kilo afvallen? Start met wat dingen laten staan, suiker uit de koffie/thee en frisdrank bijvoorbeeld. 4 keer in de week sporten? Start met 2 keer in de week of met iedere dag 30 minuten wandelen. Stoppen met roken? Niet doen als je wilt afvallen. Je verbiedt jezelf te veel.

Hierboven is just a voorbeeld hoe heel veel mensen denken op 2 januari. Ze starten volgas met hele goede dingen en na 2 weken of aan het eind van januari is alles in duigen gevallen. Ze houden het niet vol, het was te veel. Er was alleen maar negativiteit, iets niet mogen. Iets moeten of niet mogen werkt averechts!

What to do…

Wat dan wel te doen? Kies 1 ding tegelijk. Kies wat jou het meeste belemmerd. Ga op onderzoek uit en maak een plan in kleine stapjes hoe je dit zou kunnen verwezenlijken. Ik wed dat het je het veel beter vol kan houden en blij zult zijn met het resultaat!

Genoeg over goede voornemens in het nieuwe jaar! Ik vind dus dat je iedere dag je goede voornemens mag stellen. Wat vind jij belangrijk? Hoe wil jij je voelen? Wat wil je per dag kunnen doen? Hoe zit je beste dag eruit? Dit zijn voor mij vragen die mij antwoorden geven op een leven die ik graag wil leven, een levensstijl leven dat bij mij past, wat gezond is voor mij en vooral goed en energiek voelt voor mij. Iedereen is anders, maar iedereen wil zich goed en energiek voelen.

Daarom is het zo belangrijk stap voor stap te werken en geduld te hebben bij bepaalde ontwikkelingen. De een heeft meer tijd nodig dan de ander! Ons brein heeft minimaal 30 dagen nodig om te veranderen. Bij grote veranderingen zelf meer, soms wel tot 300 dagen. Je zult dus nogal wat moeten geduld hebben als iets bijna een jaar duurt.

Go to the academy…

 

Ik ben daarom ontzettend trots dat ik mijn goede voornemen voor jou en met jou mag delen. Ik heb voor jou online trainingen geschreven! Niet alleen nu in januari, maar iedere dag mag jij namelijk een goed voornemen hebben voor jouw leven! Stap voor stap jezelf beter leren kennen, je eigen levensstijl creëren en daarmee jouw lichte, energieke en happy life gaan leven. Deze training is een boost. Een boost om jou dat zetje in de goede richting te geven! Kijk snel op academy.sannecoaching.com voor de online trainingen, The Journey, The Road to BrainBalance of The Holistic Compass!!!

|

'A goal without a plan is just a wish'

– Antoine De Saint-Exupéry –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...