The Road to BrainBalance

Brain Balance, Holistic, Me, My-self & I

The Road to BrainBalance

De naam ‘The Road to BrainBalance’ is wat ik gebruik voor één van mijn online-trainingen.
Het is een weg die je iedere dag weer aflegt. Jong, oud, man, vrouw, het maakt niet uit. Iedere dag leer je van jouw gedachten. Leer je van de gedachten die jij tegen jezelf zegt. Een ander die iets tegen jou zegt. Je leert wat er om jou heen gebeurt. Hoe je leeft, waar je leeft, met wie je leeft. Hoe goed je voor jezelf zorgt, wat je in je mond stopt, of je beweegt en hoeveel je beweegt. Alles wat er iedere dag weer gebeurt beïnvloed jouw weg naar jouw brein, naar jouw gedachten. Hoe goed zorg je voor jezelf en daarmee voor jouw brein?

Lazy brain…

Je brein stuurt jou aan. Letterlijk! De gedachten die jij hebt over jezelf bepalen jouw leven. Geloof je jouw eigen gedachten? Is het de waarheid of wil jouw brein je beschermen? Is het lui? Heb je wel eens nagedacht hoe vaak jouw brein negatief is en waarom?Ons brein is gemaakt om lui te zijn, is gemaakt om ons te beschermen. Het wil ons veilig houden en daarmee energie besparen voor situaties waarbij het echt nodig is om in actie te komen. Het wil het liefst bij het oude en vertrouwde blijven omdat het veilig is en/of voelt.

Je kunt je voorstellen dat als je dag in dag uit, misschien zelfs weken, maanden of jaren hetzelfde doet dat jouw brein helemaal gewend is aan hoe je jouw leven leeft. Het brein denkt zich goed te voelen omdat het niet zoveel hoeft te doen. Doordat het niet zoveel hoeft te doen, hoef jij niet te groeien. Je wordt letterlijk tegengehouden door de gedachten die jouw brein hebben. Iets wat buiten jouw comfortzone gebeurt, wil jouw brein liever niet. Het is gevaarlijk, er dreigt gevaar voor jouw brein.

Keep growing…

Om te groeien, om te doen wat jij graag wilt, om te blijven ontwikkelen naar een persoon die jij graag wilt zijn zul je dus het ‘gevaar’ moeten opzoeken. Daarmee bedoel ik niet iets gevaarlijks doen, ik bedoel daarmee uit je comfortzone stappen. Het hoeft maar iets kleins te zijn. Zodra jij buiten je comfortzone stapt en letterlijk niet naar de negatieve en luie gedachten luistert zul je gaan merken dat je sterker wordt. Je gaat groeien, je gaat je ontwikkelen, je gaat iets doen wat jij wilt en je wordt niet tegengehouden. Je wordt zelfverzekerder, je gaat meer staan voor jezelf, jij bent letterlijk degene naar wie je luistert!

Is dit makkelijk?! Nee! Het ene onderwerp is makkelijker dan het andere. Iedere dag weer leg je die weg af. Wat er wel gebeurt met deze weg, is dat het jou minder moeite gaat kosten. Je leert je eigen gedachten meer kennen, herkennen. Daarmee kan jij sneller bepalen of je erin meegaat of juist niet. Jouw weg wordt daarmee iets minder hobbelig. Jouw brein leert leven met jouw nieuwe denkvermogen en levensstijl. Zodra jouw brein dan toch zo nu en dan iets zegt wat niet passend is en jou daarmee van de weg af haalt, kun jij direct terug reageren en zelf weer de keuze maken om de weg te bewandelen zoals jij dat hebt bedacht! Jij bent namelijk verantwoordelijk! Jij bepaald welke weg jij kiest!

Online training ‘The Road to BrainBalance…

Om die weg naar meer kennis van jouw eigen gedachten en programmeringen te gaan volgen heb ik de onlinetraining ‘The Road to BrainBalance gemaakt. Meer inzichten in jouw brein en jouw leven met behulp van de 7 pijlers van BrainBalance. Wat het is en hoe het werkt?! Kijk daarvoor op academy.sannecoaching.com.

 

Your mind is your greatest asset’

 –Robert Klyosaki

 

Sanne Coaching schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...