Slaap…sleeping beauty

Brain Balance, Holistic, Me, My-self & I

Slaap…sleeping beauty

 

Sleep well

Een helder brein begint bij goed slapen!  Als je de nacht goed slaapt word je in de ochtend energiek en fit wakker. Je bent uitgerust en je hebt zin aan een nieuwe dag! Niet alleen je energie verbeterd maar er gebeurt zoveel meer terwijl je slaapt.

 

Recovering at night

Ons lichaam maakt in de nacht het groeihormoon aan om alles in je lichaam weer te herstellen. Je pezen & spieren, cellen & weefsels zijn beschadigd gedurende de dag en worden in je slaap weer hersteld. Je brein reguleert de aanmaak van belangrijke afweerstoffen die jouw weerstand verhogen tegen virussen en bacteriën. Je slaapt hierdoor niet alleen dieper, je wordt ook minder snel ziek. Je kunt na een goede nachtrust je lichaam overdag weer optimaal gebruiken omdat het jou in de nacht een soort van update geeft.

Goede nachtrust is dus erg belangrijk om goed te kunnen functioneren. In onze slaap verwerken we de gebeurtenissen van de dag, wordt belangrijke informatie overgedragen naar het langetermijngeheugen en zorgt slaap er weer voor dat we dingen beter onthouden. Als je goed slaapt en uitgerust wakker wordt begint jouw dag met een energiek gevoel. Je bent daardoor stressbestendiger, minder prikkelbaar en je voelt je blijer en gelukkiger!

Lifestyle…

Hoe jij leeft, eet, werkt en beweegt heeft erg veel impact op jouw slaapkwaliteit. Wanneer jouw systeem niet tot rust kan of mag komen is de kans groot dat je niet goed kan inslapen. Jouw stresshormoon cortisol blijft maar aan het werk dat jouw brein en lichaam in actiestand blijven staan. Er wordt niet genoeg melatonine (slaaphormoon) aangemaakt. Jouw lichaam denkt dus dat het wakker moet blijven en zal niet aan slapen denken.

Ben jij een goede slaper of lig je nachten wakker? Onderzoek het eens waar het vandaan komt. Want een goede nachtrust maakt je leven zoveel leuker!

 

|

Tired minds don’t plan well. Sleep first, plan later

– Walter Reinsch –

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...