Omgeving…what is happening around you?!

Brain Balance, Holistic, Me, My-self & I

What is happening around you?!

Omgeving

De omgeving waarin jij leeft beïnvloedt een heel groot deel van jouw leven. De mensen waar je mee omgaat, waar je woont, waar je werkt. Dingen die je leert of hebt geleerd. De omgeving heeft jou gemaakt tot wie je nu bent of zal worden. Hoe?!…

Als iets of iemand jou aan het denken zet tot iets, wordt je brein aangezet. Je brein laat daarmee chemische stoffen vrij. Deze stoffen geven jou een bepaald gevoel waardoor je op een bepaalde manier reageert en/of handelt. Je reageert dus in feite vanuit de automatische piloot. Je reageert uit het verleden, vanuit jouw herinneringen en ervaringen. Die automatische piloot beïnvloed je doen en laten.

Alle dingen die gedurende jouw dag gebeuren wakkeren dit aan. Personen, routines, werk, school, geloof, natuur, stad en ga zo maar door. Voorbeeld; iedere ochtend sta jij op aan dezelfde kant van het bed, je poetst je tanden op dezelfde manier, je rijdt iedere dag dezelfde route naar je werk en je denkt iedere dag hetzelfde over degene die je ziet in de spiegel, jezelf dus. Je valt iedere dag weer in herhaling van de gewenning. Dit zijn dingen die gebeuren die je onbewust programmeert in je brein. Jouw hele omgeving beheerst dus jouw brein! Hoe vaker je iets doet, iets herhaalt, hoe sterker de verbindingen in je brein zullen zijn. Het is daardoor makkelijker om terug te vallen in bepaalde gedachten en gewoontes.

 Say YES to yourself!

Ze zeggen niet voor niks dat als je iets wilt dat je daar je routine van moet maken. Dat heeft dus te maken met dingen continue herhalen zodat het een gewoonte wordt voor je brein en lichaam. Om dit positief te veranderen zul je eerst eens moeten gaan ervaren wat jouw omgeving met jou doet. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van je werk, je mobiele telefoon, vrienden of familie, de plek waar je woont, eten & drinken, de maatschappij en ga zo maar door. Er kunnen vele factoren zijn waar jij ‘last’ van ervaart, die zo ingesleten zijn in jouw leven, dat je het zelf niet meer in de gaten hebt. Je leeft dus zoals de omgeving van jou vraagt. Kom er dus voor jezelf achter wat jij belangrijk vindt en wat er in jouw omgeving wel of niet bij hoort om dit gevoel te behouden. Door altijd JA tegen jezelf te zeggen, zet je jezelf op nummer 1. Ik bedoel dan zeker niet egoïsme maar zelfliefde. Jezelf het leven gunnen in alle energie en liefde die je verdient. Je zult merken dat je omgeving daardoor positief mee zal veranderen.

 

Voorbeelden;

Vriendschappen die niet goed meer voelen laten gaan.

Vriendschappen en/of familieleden die je niet kunt/wilt laten gaan minder zien en het proberen zo leuk mogelijk te maken.

Werk niet leuk?! Van baan veranderen als dat kan.

Je woont in de stad maar wil liever vrij wonen in de natuur. Te duur?! Zeker in deze tijd begrijpelijk. Zoek zelf meer de natuur op. Parken, bossen etc.

Je irriteert je aan bepaalde social media. DELETE!!!

Je bent niet blij als je kijkt naar je spiegelbeeld. Zoek iets of iemand die je helpt om dit stap voor stap te veranderen.

 

Zo kan ik nog wel veel meer voorbeelden geven. Probeer stapje voor stapje voor jezelf erachter te komen wat voor jou werkt, waar jij blijer en energieker van gaat worden. Hulp nodig?! Ik help je graag!!!

 

‘You can not change the people around you,

but you can change the people you choose to be around’

-James Allen-

 

 

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

The Holistic Compass

The Holistic Compass Wat was het ook alweer... Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...