The Holistic Compass

Holistic, Holistic Compass

The Holistic Compass

Wat was het ook alweer…

Jullie weten wel wat holistisch onderhand betekent als jullie mij al een tijdje volgen en als je het een en ander hebt gelezen op mijn website. Toch! Voor degene die het niet weten ik zal het woord holistisch nogmaals uitleggen en daarbij ook het kompas. Holistic Compass.

Goed!…holistisch wat was dat nou ook alweer?! Holistisch betekent letterlijk het geheel. Alles is samen verbonden. Dat geldt dus ook voor jouw als persoon. Je bent niet alleen je brein en je lichaam. Je hebt ook een bepaalde energie die je uitstraalt en energie die je hebt om de dag door te komen. Je hebt emoties die je wel of niet voelt en laat zien. En je bent spiritueel op wat voor vlak dan ook. Je bent dus zoveel dat het lastig is om soms te begrijpen wat waar vandaan komt en hoe je dit in jouw leven kan toepassen.

Doordat je zoveel bent wordt het in een kompas verdeeld met de bijbehorende windrichtingen. Elke windrichting staat ergens voor, ze draaien om jou heen als een kompas. Zoals zoveel in het leven als een cyclus weer terugkomt, is dat ook het geval voor jou.

Let’s dive in a bit more…

Hoe werkt Holistic Compass?! Jouw kompas begint in het Oosten en draait dan door totdat het uitkomt in het Noorden wat samen het Midden maakt. Het Midden dat jou vertegenwoordigt. Het kompas start dus altijd bij het Oosten, en blijft over en over again door elke windrichting draaien.

 

Het Oosten:

De gedachten die komen en gaan. Gedachten die je hebt over jezelf en over jouw omgeving.

 

Het Zuiden:

In het zuiden staat jouw kompas stil bij jouw energie. Hoeveel energie heb jij? Hoeveel energie geef je ergens aan? Hoe energiek kom jij over?

 

Het Westen:

Het westen waar jouw emoties te voelen zijn. Voel jij ze wel of niet? Uit jij ze wel of niet?

 

Het Noorden:

Het Noorden dat staat voor jouw lichaam. Het lichaam wat als ‘laatste’ komt. Daar waar alles wel of niet te voelen is. Daar waar uit de vorige windrichtingen zich alles opslaat in jouw lichaam. Jouw lichaam die alles onthoudt wat er gebeurd is.

 

Het Midden:

Last but not least het midden van jouw kompas. Jouw spiritualiteit, jouw intuïtie, jij als ware IK. Jouw gedrag, degene die je werkelijk bent. Of je die nou wel of niet laat zien.

 

 Circle of life…

Jij bent een cyclus van het leven zoals zoveel in de natuur. Alle cyclussen starten, lopen een bepaald patroon door en eindigen zodat ze weer opnieuw kunnen starten. Denk daarbij aan de dagen, weken en maanden, de seizoenen, de maan en de zon, de mannelijke cyclus, de vrouwelijke cyclus en ga zo maar door. Hoe zit het met jouw eigen kompas/cyclus?! Dat kan je zelf met behulp van mij uitzoeken. Je gaat jouw pad bewandelen door te kijken waar jouw kompas jou heen leidt. Waar word jij heen gestuurd? Loop je naar bepaalde richtingen? Sla je ze over of blijf je te veel hangen? Luister, hoor, voel en ervaar je iets wel of niet? Ben je veel in je gedachten, is jouw energie laag, voel je weinig toch geen emotie meer en wil je lichaam niet vooruit? Of gaan jouw gedachten voorbij, heb je zoveel energie, voel je bijna alle emoties en staat jouw lichaam vast als een rots? Er kunnen zoveel dingen zijn.

Dus! Wil jij uit een bepaalde windrichting meer weten of wil je weten hoe jouw kompas jou begeleidt? Stuurt jouw kompas je misschien de verkeerde richting op omdat jij niet weet hoe je jouw kompas moet lezen? Je weet het even niet meer welke kant je op moet, je bent letterlijk verdwaalt? Neem dan alsjeblieft contact met mij op zodat ik jou kan helpen om weer de juiste richting te kiezen en uit te komen waar jij uit wilt komen!

 

 

‘Live life by a compass not a clock’

-Unknown-

 

 

 

 

 

 

Hi There, ik ben Sanne

Ik schrijf wekelijks over onderwerpen die in mijn praktijk veel aan bod komen. Ik neem je graag mee! 

U

Browse

Finding the way…

Finding the way... De weg vinden is soms verrekte lastig. Welke kant wil je op? Wat je nodig? Hoe kom je daar dan? En blablabla. Zoeken of luisteren? Vorige week had ik al aangegeven dat ik keihard op m’n bek lag omdat wat ik aanbied toch niet helemaal passend is bij...

Lets talk monthly…March 

Lets talk about March Iedere maand vertel ik over mijn maand. Een reflectie voor mezelf als persoon en als coach. Wat is er gebeurd? Waar heb ik van geleerd? Wat wil ik doen? Vragen om terug te kijken naar dingen die goed en minder goed zijn gegaan, op die manier kan...

OFFLINE…in the desert

OFFLINE In the desert...   Deze blog is van tevoren geschreven en ingepland zoals ik ook altijd doe met andere blogs. Zo weet ik zeker dat ik iedere week leuke, interessante en boeiende content plaats op mijn website en op social media. Als ik dus even niet in de...